"Ромина и вълшебната книга"
Не е налична

"Ромина и вълшебната книга" - Един необикновен и много личен подарък от баба за внуче.

Ромина е едно малко слънчево момиченце, което има и много дарове.... и така приказката си дойде сама, ред по ред, заедно с картината - влакънце по влакънце.. Едно мое вълнено приказно вдъхновение, което съм посветила изцяло на това очарователно момиченце Ромина. И така на бял свят се появиха и те вълнената ми картина с приказка "Ромина и вълшебната книга, които вече са личен и любим подарък за Ромина.

А защо не и за вашенто дете, внуче, племенница и любимо на сърцето ви дете?

А  ето и самата приказка 

 

Ромина и вълшебната книга от Светла Чиракова

 

Когато думите оживеят и цветовете решат чрез ръцете на твореца да сътворят чудеса, вълшебството се случва.

    И приказката започнала така…..

    Имало страна, в която се случвали само чудеса. Важното в тази страна било да имаш своя собствена книга, но такава в която имало само бели листи.

    Когато се раждало дете в тази страна, най-големият и скъп подарък бил да се подари на детето книга с бели листа. Корицата била специално изписвана с името на детето или само с първата буква от името му. Когато детето все още се учело да говори на езика на хората в неговата страна, майка му започвала да записва историите, които и разказвало, дори и на неговия бебешки език в началото. Тя имала правото да лепи негови снимки в книгата или най-различни листчета, закачки и усмивки, които да обрисуват по-цветно неговите детски истории. А когато детето се научело да пише и чете на своя си език, то само започвало да пише своите истории в книгата си. Да описва своите приключения, да споделя своите желания, да задава въпроси за всичко, което го вълнува, да мечтае, да рисува, да споделя с книгата си, като с най-добрия си приятел.

Отначало книгата само наблюдавала, какво записват вътре в нея, но никой дори и не предполагал, че тя била вълшебна и може да изпълнява и желания и да дава отговори на всички въпроси, които се появявали в мислите на притежателя и. Първото вълшебство се случвало тогава, когато собственикът на книгата най-малко очаквал, не че следващите не се случвали по същия начин, но пък за това и книгата била вълшебна, когато най-малко очакваш нещо да се случи, тя точно тогава изненадвала с чудесата си.

И така този безценен подарък – книга ставал спътник и приятел на своя притежател през целия му живот. Колкото повече думи се пишели в книгата и по цветно се описвало желанието, приключението, историята…, толкова по-цветно  било изпълнявано и желанието му.

Незнайно как и от къде за вълшебната книга се научило и тук в нашата малка страна и първото момиченце на което подарили книгата с бели листа се наричало с името  Ромина.  Едно усмихнато, слънчево момиченце, което било събрало цялото очарование на Вселената. В нея били скрити много дарове, дарени от нейния род и орисници добри. Роминка от малка започнала да открива своите дарове. Едни от тях били да танцува, пее, да се смее, да рецитира,  да се забавлява, да играе, да е любопитна към всичко, което я заобикаля, да е любознателна. Тя обичала много да разглежда книжки, които някой друг бил написал вече и дори се правела, че и самата тя ги чете, макар още да не можела. Карала майка си да и чете, като все задавала и задавала въпроси  за смисъла на думите, които не разбира.

Всички много я обичали!

 И един ден едната и баба, която се казвала Мими, решила да направи на своята скъпа внучка необикновен подарък. Обърнала се към една художничка, но не каква да е, а вълшебница, която рисувала не с бои, а с фини влакънца от вълна. Художничката била очарована от Роминка и на драго сърце се съгласила да нарисува специална картина за нея, като я нарекла „Ромина и вълшебната книга“.

Ще попитате, а от къде художничката знаела за съществуването на тази вълшебна книга, където тя била безценен подарък за всяко едно дете в тази малка непозната за нас страна?

Оказало се, че художничката пишела и приказки и тя много добре знаела, че тази страна наистина съществува и там наистина правят такива безценни подаръци-книги и книгите наистина са вълшебни и изпълняват желания….. Ето, че разкрихме кой е пренесъл този безценен подарък и в нашата малка страна

Художничката решила да нарисува „Ромина и вълшебната книга“, като и покаже част от вълшебствата на книгата. Тя нарисувала един приказен замък  и самата Роминка, как „чете“ от своята....

А ше попитате какво е станало по-нататък ли? :)

Това ще разберете когато излезе от печат и книгата с приказка за "Ромина и вълшебната книга" 

 

 

 

                                                              С обич Светла Чиракова                                                               Вдъхновител и творец

                                                                09.05.2023 г.

                                                                гр. София

                                                        Всички права запазени!