Вдъхновител и творец - Светла Чиракова
  • /
  • За мен

          Името ми е Светла Чиракова - вдъхновител и творец, рисувам с фини влакънца от вълна с техника без аналог.

    Едно нестандартно хрумване, което  по оригинален интересен и иновативен начин, ще Ви върне векове назад във времето, когато се е използвала живата вълна, но в съвременен вариант.

    По този начин  реших, че това е един много естествен начин да запазя традициите и духа на отминалото време, като привлека отново вниманието на българина към закодираната същност на живата вълна и внеса освен топлина, енергия и красота в дома, да възвърна енергиите на отминалите времена, закодирани в ДНК-то на естествения жив материал - вълната.     

        И така вълнената ми приказка  започна с една  идея, да рисувам с вълна по специфичен мой начин, като четката са моите ръце, а боите разноцветни влакънца от вълна.

  Картините ми са по различни от всички останали, те са сътворени от фини влакънца от вълна, обагрени в най-различни цветове.

 Използвам разнообразни техники за тяхното подреждане, благодарение на специфичните качества на вълната,  постигам една неповторима дълбочина и триизмерност, които пленяват сетивата. Така открих Магията на вълната и се влюбих в нея и нейните трансформации.

  Започнах да пиша и истории, приказки за вълнените си картини и докато ги рисувам наричам с красиви думи, послания, истории за сбъдване на желания, за успех, за любов, за споделеност, все емоции, които искаме най-много в живота си. 

         Всяка картина е една цветна загадка, в която втъкавам тайнството на родословието с красиви думи, вплетени във живата вълна, носещи вълшебни послания от миналото и преминаващи през лабиринта наречен българология.

   Тя е тайнствения Ваш посланик за определен вид емоция, която желаете с цялото си сърце и душа да притежавате.

     Притежатели на  вълнените ми картини, споделят, че наистина желанията им се сбъдват. Това ме кара да се чувствам щастлива и да продължавам да надграждам стореното от мен досега.

А Вашата картина коя е? Може би тя ще Ви намери сама!

    Всички картини са свързани с красотите на България, с природата,  свободния ни дух и необикновеното и голямо богатство, с което ни е дарила майката - земя.        

           Исторически погледнато, картините са тези, които остават и носят информацията от всяка една цивилизация. Писането на история чрез картини е най-старото познание, още от праисторически времена до наши дни. Те са средството за разчитането на живота в отминалите времена, за които няма намерена писменост.

   Именно картините са преносители на въображението, ума, мисленето, битието и културата през които са създадени от  самия създател и предадени на всеки, който ги види или ги притежава.

      Творбите ми са изпълнени с много топлина, енергия, красота, любов, загадъчност и ……вълшебство! Така усещам, че във вълната има нещо сакрално, това е магическа нишка, която ни свързва с традициите и българското от векове насам.

    Едно от новите ми ноу-хау е да рисувам домашни любимци, със собствената им козина. Купищата косми след ресане, могат да се превърнат в прекрасна картина със собствената козина на Вашия домашен любимец.

    Обработката на кучешки косъм е много трудна за работа и досега не съм чувала в света някой друг да рисува с такава, но резултатите са уникални и много впечатляващи.

   Всяка картина  е един незабравим и красив спомен за щурите и усмихнати моменти, когато сте били заедно.

  А най-безценният ми дар за  Вас са:

Приказките и историите към картините ми, които сътворявам с много любов и топлина и желанието ми да Ви предам  красотата, очарованието, богатството и невероятното звучене на българския ни език, както и силата  на свободния ни дух!

Обичам Ви!